Om oss

Vinstra Treskilt

Vinstra Treskilt er en lokal skiltprodusent med 25 års erfaring. Med en ekstensiv referanseliste og svært fornøyde kunder håper vi at du ønsker å bruke oss til ditt neste prosjekt.

Et solid stykke håndverk

Skiltene blir enten lasergravert, sandblåst eller skjært ut med treskjærerjern. Materialene blir nøye valgt ut med omhu for hva kunden ønsker av skiltet. Vi prøver alltid å finne skiltets naturlige form i emnet, enten det er i skifer eller bord av fjellfuru.

Dramdal Stasjon bilde

Dramdal Stasjon bilde

Materialene

Skilt i heltre furu blir laget av fjellfuru fra Vågå. Dette er seinvokst furu som gir et solid emne, med grov tykkelse og flott struktur. Materialene blir håndplukket fra sagbruket for å få de mest optimale skiltemnene. Minimum tykkelse på skiltene i ukantet furu er 26 mm. Limtre furu blir limt av oss selv med vannfast lim som sikrer sprekkdannelser i limfugen. Limtre furuskilt fås i de ønskede tykkelser. Skilt som skal være trehvite blir grundig impregnert og overflatebehandlet med 5 strøk båtolje. Skilt som skal ha en farge, blir beiset med oljebeis, dette er som regel sandblåste skilt. Skiferskiltene blir laget av grå Oppdalskifer eller mørk skifer, med rette kanter eller hogd ukantet. Dette er skilt som er vedlikeholdsfrie, og varer i generasjoner.

Mannen bak

Odd Arild Nordlien har jobbet med skiltproduksjon siden 1994, med utdannelse som møbelsnekker. Har treskjæring, tegning og oljemaling som interesser.
– Jeg bruker naturen som inspirasjon for å finne motiv og utforming av skiltene ved turer i skog og fjell.

Første skiltet Odd Arild lagde i 1994